Grote verkeerscontrole in Opwijk: 140 boetes

Bij een grootschalige verkeerscontrole in de schoolomgeving in het centrum van Opwijk werden gisterochtend liefst 114 processen-verbaal opgemaakt.

Daarvan werden 83 geflitst omdat ze te hard reden in de zone 30 ter hoogte van de schoolomgeving. In totaal werden 485 voertuigen gecontroleerd.

Voorts werden 18 processen-verbaal opgesteld voor ontbrekende fietsverlichting, vijf voor foutparkeren, vijf voor bestuurders die hun gordel niet droegen of waarvan de kinderen niet in een kinderzitje zaten. Tot slot werden ook drie bestuurders bekeurd omdat ze aan het telefoneren waren achter het stuur.

Er was aansluitend van 10 tot 12 ook een actie richting Steenweg op Vilvoorde en Mansteen. Op twee uur tijd werden twee positieve ademtesten afgenomen, van 1 bestuurder werd het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken.

De politie schreef voorts boetes uit voor gordeldracht (13), gsm-gebruik (8), een vervallen technische keuring (1) en inbreuken op de tonnagebeperking (2). Een niet-ingeschreven voertuig ontving een fiscaal PV en werd getakeld omdat het niet verzekerd was.

Bij een snelheidscontrole binnen de bebouwde kom werden 64 van de 750 gecontroleerde voertuigen geflitst.

De verkeersactie werd afgesloten op de Brusselsesteenweg in Merchtem. De politie nam 1 positieve ademtest af (rijbewijs ingehouden voor 6 uur) en 1 vervallen technische controle werd bekeurd.

In afwachting van de BOB-campagne tijdens de winterperiode zullen er nog enkele verkeersacties volgen met bijzondere aandacht voor de schoolomgeving en fietsverlichting.