Muzikaal avontuur op Dag van de Stilte

Op zondag 30 oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. We draaien de klok één uur terug. Of beter: we zetten de wijzers één uur stil. Voor Waerbeke vzw, de sociaal-culturele beweging rond de beleving van stilte, rust en ruimte in Vlaanderen en Brussel, is 30 oktober de jaarlijkse Dag van de Stilte.

De uitvalsbasis in Ninove is ‘De Sokkel’, het kunstproject dat momenteel resideert in de schaduw van de abdijkerk. Op de sokkel staat het beeld ‘Het scriptorium‘ van kunstenaar Mark Cloet. Het beeld nodigt uit tot contemplatie en bezinning, en legt ook een link met het abdijleven van lang geleden.

Er wordt rondom de sokkel samengekomen om 16.45 uur. Vandaar neemt muzikant Johan Derycke de aanwezigen mee op een uniek muzikaal avontuur dat de naam ‘Perc’ meekreeg. Johan Derycke creëert met verschillende instrumenten (klarinet, accordeon, marimba, percussie en klankband), opgesteld op verschillende plekken in de kerk, een sacrale sfeer. Ook het kerkorgel van JB de Forceville wordt in de uitvoering betrokken. De toegang is gratis.

Na dit bijzondere concert is iedereen welkom in het oud stadhuis voor een avant-première van de tentoonstelling ‘Dichter bij een eeuw geleden’ met schilderijen van Gerolf Van de Perre. Deze tentoonstelling loopt van 1 november tot en met 4 december.

Topartikels editie Ninove-Dender