Ex-jeugdsite Bergestraat verkocht

De voormalige gemeentelijke jeugdsite in de Stationsstraat en Bergestraat is dinsdagnamiddag openbaar verkocht voor 771.000 euro.

De gemeente Asse, de verkoper van de site, rekende duidelijk op een hogere prijs, niet in het minst omwille van de uitstekende ligging. In tegenstelling tot wat ze dacht, daagden er echter geen projectontwikkelaars op.

Blijkbaar werden de grotere promotoren afgeschrikt door de beperkende bouwvoorschriften. Op de hoek van de Stationsstraat en de Bergestraat mag wel een groter pand worden gezet, met twee kantoorruimtes en twee woonlagen, maar in de achterliggende zone, richting Parklaan, mogen “slechts” zeven woningen komen, elk met ondergrondse parking en een tuintje.

Te weinig voor de promotoren blijkbaar, maar het gemeentebestuur wilde niet meestappen in vragen om ook daar hoger te mogen gaan.

Uiteindelijk bleek er slechts één geïnteresseerde koper, een vennootschap bestaande uit Assenaar Wietse Lombaert en twee vennoten.

Hun eerste bod (600.000 euro) bleef echter onder de officiële schattingsprijs (770.000 euro) en de gemeente mag niet verkopen onder die prijs. Na wat onderhandelen werd het bod op 771.000 euro gebracht en mochten notarissen Jean-Jacques Boel en Aileen Reniers de koop toewijzen.

Er geldt nu wel nog een termijn van twee weken waarin een recht van hoger bod kan worden uitgeoefend.

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk