Week van de smaak in Opwijk

Van 10 tot 20 november is het weer proeven, smullen en genieten tijdens de Week van de Smaak. Wij geven u graag een overzicht van zoveel lekkers.

Op zondag 13 november gaan de Liberale Vrouwen de retrotour op. Vanaf 12 uur kan je in de Schuur van het Hof Ten Hemerlijk genieten van een 5 gangemenu en muziekklassiekers uit de oude doos. Inschrijven bij arlette.vandermeersch@skynet.be

Heb je alles goed verteerd dan kan je maandag 14 november om 19.30 uur terecht in Restaurant Taxus voor een wijnproefavond met Roger Deens. Jammer maar al volzet.  Dinsdagavond kan je in Buso MAI o 19 uur terecht voor een kookavond rond het thema ‘Gezellige Herfstkeuken’. Inschrijven tot 10 november.

Pizza

Ook de kinderen komen aan bod. Zij kunnen pizza leren maken op twee  verschillende locaties: Singel 9 in Opwijk en Pizza della Casa in Mazenzele. Voor kinderen jonger dan 10 jaar, start om 14 uur. Inschrijven tot 10 november. Diezelfde dag wordt er Creools gekookt in het Buso MAI. Wieter Van Hove begeleidt de kooklustigen vanaf 19 uur bij het bereiden van een volledige maaltijd van aperitief tot dessert. Inschrijven tot 10 november.

Een dagje later kan je opnieuw gaan koken. Krista Van der Stappen zorgt voor een ‘niet alledaags’ menu. Aanvang 19 uur in het Buso Mai. Inschrijven tot 14 november. Diezelfde dag organiseert de seniorenraad een feestnamiddag in WZC De Oase voor de bewoners van het rusthuis en de serviceflats.

Op vrijdag 18 november organiseert het Davidsfonds van Mazenzele een wedstrijd “Fricandon Bakkken”. Iedereen die een fricandon wil bakken vol eigen recept kan die tussen 19 en 19.30 uur aanbieden in de Sint-Pieterszaal. Een deskundige jury zal de beste inzending belonen met een mooie prijs. Zin om mee te doen? Contacteer Frans Van Rossem: fransvanrossem@hotmail.com of 0473 69 78 50.

Kaas en Wijn

Op zaterdag is er een Kaas- en Wijnavond i.s.m. Femma Opwijk. Vanaf 17 uur in het Hof Ten Hemelrijk. Meer info bij  Annie Van Humbeeck: 052 35 70 49 – avhumbeeck@hotmail.com of Carina De Proft: 052 35 12 77 of 0472 41 77 05 – dp_carina@hotmail.com

De Week van de Smaak wordt afgesloten op zondag 20 november met een Opwijks ontbijt + smokkelroute met aperitiefconcert. Tussen 8 en 11 uur kan je in het Hof Ten Hemelrijk genieten van een verrassend ontbijt. Om 11 wordt het aperitief geschonken door het Derde Wereldhuis. Ondertussen is er een optreden van Mac & The Balmo’s. Na het optreden start de Smokkelroute die je naar Het Brouwershuis, Het Theaterhyse en het Hof Ten Hemelrijk brengt. Inschrijven tot 14 november.

Maaandag 21 november: platte rust om maag en lever weer op zijn plooi te laten komen.