Voetgangers- en fietsersbrug verbindt station met centrum Liedekerke

In Liedekerke wordt vandaag de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug gehesen die het station met het centrum van Liedekerke moet verbinden.

De brug kan de eerstvolgende maanden nog niet meteen worden gebruikt omdat eerst het brugdek nog moet worden afgewerkt en van toegangen moet worden voorzien.

brug voetgangers fietsers liedekerke 1De bouw van de nieuwe voetgangers- en fietsersbrug is een huzarenstukje. Ze weegt in totaal 66 ton waardoor ze in drie delen moest geleverd worden met een uitzonderlijk transport in konvooi. Dit gebeurde in de nacht van vrijdag 21 oktober op zaterdag 22 oktober.

Daarna kon een aannemer er ter plaatse mee aan de slag: eerst werden de ankers (waar de brug op zal steunen) op de landhoofden geplaatst, dan werden de leuningen aangebracht en tot slot werden de drie brugdelen aan elkaar gemonteerd.

Stationsstraat

De werken in de Stationsstraat, tussen de Zavelstraat en de Affligemsestraat, zijn intussen grotendeels afgerond. Een klein deel van de straat blijft nog even onafgewerkt om het werfverkeer door te laten.

In de komende maanden verschuift de focus van de werken naar de bouw van het nieuwe stationsgebouw en de afwerking van de perrons en tunnels.

Volgens de huidige planning is het nieuwe stationsgebouw van NMBS klaar in het voorjaar van 2017. Pas nadien wordt het stationsplein afgewerkt. Voor de bouw van het nieuwe station is er namelijk nog veel vrachtverkeer nodig dat materiaal komt laden en lossen.

Perrons

Infrabel werkt de perrons (eerste  fase) en de nieuwe toegangstrappen af in het voorjaar van 2017. Er worden ook perronluifels en een draagstructuur van de liften geplaatst.

Zodra die werken afgerond zijn, kunnen de nieuwe toegangen in gebruik worden genomen en kan Infrabel starten met de renovatie van de bestaande onderdoorgang.