Uitbater gezocht voor café Het 13de Gebod

Het 13de Gebod, het oudste en kleinste caf√© van Vilvoorde, is opnieuw gesloten. . In maart vorig jaar kwam er een nieuwe uitbaatster maar die episode was dus van korte duur. Er is sprake van serieuze huurachterstallen. De achtergelaten boodschap aan het venster ‘De poef es duut’, wat zoveel betekent als ‘De poef is dood’, laat ook niks aan de verbeelding over.

Het 13de Gebod was nog maar 1,5 jaar terug open nadat cafébazin Anita Van Loock er eind 2013 na 30 mooie jaren de deur achter zich dichttrok. Daarmee verloor de Grote Markt een van zijn iconen en daarna stond het pand een hele poos leeg.

‘Het 13de Gebod’ is een bruine kroeg van het soort dat met uitsterven bedreigd is. Al 175 jaar wordt er caf√© gehouden in het kleine pand.

De grote troef is dan ook dat heel Vilvoorde ‘Het 13de Gebod’ kent. Het caf√© stond erom bekend om een bont allegaartje van klanten aan te trekken. Zowel oudere mensen, als muzikanten en kunstenaars vonden er hun gading. Van onder meer Jan Hautekiet, Jean Blaute en Roland Van Campenhout is het geweten dat ze vroeger regelmatig in het kleine cafeetje een pint kwamen drinken.

Maar nu is het dus alweer wachten op een overnemer. Brouwerij Alken-Maes heeft het cafeetje terug te huur gesteld.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise