Nieuwbouwproject Chirojongens krijgt vorm

 

Het nieuwbouwproject van Chirojongens Humbeek krijgt stilaan vorm. Het is ondertussen bijna één jaar geleden dat de gebouwen van de Chirojongens vernietigd werden tijdens een allesverwoestende brand. Daarop schaarde het hele dorp zich achter de jeugdbeweging. Eén jaar na de feiten zijn er concrete plannen voor nieuwe lokalen, al moet er nog een hele financiële en administratieve weg worden afgelegd.

Na de allesverwoestende brand die op 25 oktober de Chirolokalen in de Meiskensbeekstraat in de as legde, ontstond een golf van solidariteit. Zowat heel het dorp en ook mensen in de ruime omgeving stonden erop om een centje bij te dragen voor de wederopbouw. Verenigingen, bedrijven en sympathisanten steunden met giften, benefietacties en logistieke hulp.

Eén jaar na de feiten organiseerden de Chirojongens zopas zelf een groots benefietweekend. Daarop daagden zowat 1.000 sympathisanten op. Er stond onder meer een veiling op het menu waarbij voetbalschoenen van Vincent Kompany, gratis winkelen voor 1 minuut in de plaatselijke Delhaize en een heel jaar pretpark voor het hele gezin onder de hamer gingen. Je vindt nog meer veilingitems op de website.

Bijna 1 jaar na de brand werden op het geslaagde benefietweekend ook de plannen voor de nieuwe lokalen voorgesteld aan de hand van een maquette en enkele 3D-beelden. “De bouwplannen zullen – bij goedkeuring van de bouwaanvraag – uitgevoerd worden door Verelst Industriebouw”, klinkt het. “De bedoeling is om als de ruwbouw af is en het gebouw winddicht is, zelf de handen uit de mouwen te steken voor de afwerking. Daartoe zullen de nodige vrijwilligers worden gezocht. We hebben ook besloten een pagina op te zetten dat als logboek zal dienen voor alle vorderingen en nieuwtjes in verband met de bouw van onze nieuwe Chirolokalen.”

Intussen worden nog steeds acties op het getouw gezet want de financiering van het nieuwbouwproject is niet rond. Zo kan je op donderdag 10 november de dansbenen losgooien op ‘Brix’ in het Fenikshof. Aan de draaitafels neemt onder meer Skyve plaats.

Op zondag 22 januari staat ook de tweede editie van de ‘Sneukeltocht’ op het programma. Net als vorig jaar organiseert de familie Bosmans een wandeltocht doorheen het dorp met langs het parrcours verschillende standjes met lekkers. Via de website www.helpchirojongenshumbeek.be kan je zelf ook nog een actie op poten zetten.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise