1.500 cannabisplantjes in hangar gevonden

In een grote, leegstaande hangar in De Biest in Wolvertem heeft de politie van de zone KLM een grote cannabisplantage ontdekt. “Er werden 1.500 plantjes gevonden”, zegt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde. “Meer details kunnen wij op dit moment niet geven. Het onderzoek loopt.” Het gaat om een pand waarin vroeger een loodgieterij gevestigd was en daarna het bedrijf ISS Building Services.

Opvallend: de plantage ligt vlakbij de lokalen van De Spin, waar de speelpleinwerking van de gemeente plaatsvindt. Het pand was naar verluidt net verkocht, maar wie de nieuwe eigenaar is, is niet bekend. Brandweer en civiele bescherming werden erbij gehaald om de hangar leeg te halen. Gemeentearbeiders waren onder politietoezicht nog de hele dag in de weer om de installatie op te ruimen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise