Sjoeters vieren 35 jaar voetbalplezier

De Sjoeters zijn een geval apart in de plaatselijke voetbalwereld: geen enkele speler wordt betaald en toch brengen ze niet minder dan vijf ploegen in het veld. Het woord ‘liefhebbers’ zegt hier zoveel meer dan ‘amateurs’. Zowel de spelers als de bestuursleden zijn mensen met het hart op de goede plaats, namelijk in hun voeten. Dan mag je met recht en reden je 35ste verjaardag eens uitgebreid vieren.

In die 35 jaar is de club gegroeid in organisatie en accommodatie. 15 jaar geleden had VK De Sjoeters twee ploegen (A en B) in competitie. Vandaag is daar nog een mannenploeg recreatief voetbal, een damesteam en een zaalvoetbalploeg bijgekomen. Maar ook andere sporten komen aan bod. Zo is er ook een Sjoeters Cycling Team.

Bestuur, ambassadeurs en vriendenkring

VK De sjoeters heeft 11 bestuursleden (allemaal spelers of ex-spelers), 9 Sjoeterambassadeurs (een eretitel toegekend omwille van de grote verdienste voor de club) en een Vriendenkring die o.m. maandelijks een etentje organiseert en de gouden schoenen uitreikt. Ook qua infrastructuur hebben De Sjoeters grote stappen gezet. De kleedkamers en de kantine werden grondig vernieuwd en uitgebreid. Allemaal het werk van eigen mensen. Ook de keuken en het afdek werden op eigen kracht vernieuwd.

Feest

Op vrijdag 20 mei is er om 19 uur de openingsreceptie met een aantal toespraken en het uitreiken van 5 gouden schoenen. Ook het nieuwe boek ’35 jaar Sjoeters’ wordt er voorgesteld. Er is nog een speciale verrassing plus het optreden van covergroep De Goes en DJ Tutu. Er worden zo’n 400 gasten verwacht.

Zaterdag 21 mei gaat het er sportief en modebewust aan toe. Van 14 tot 17.30 uur is er een minivoetbaltornooi op kunstgras, voor dames en heren. Van 18.30 tot 20 uur is er een modeshow van modehuis Bellanda i.s.m. lingeriewinkel La Ho. Naast professionele modellen zullen ook Sjoeters meelopen. 20.30 uur start het muzikale gedeelte met optredens van Kroeg Control, DUK en DJ Joost.

Op het terrein van De Sjoeters staat een feesttent van 600 m². Alle optredens zijn gratis. Meer informatie bij voorzitter Patrick De Smedt (patrick.desmedt2@telenet.be / 0497 33 23 21)