Pasen is meteen ook opening van het beiaardseizoen

Met Pasen komen de klokken terug uit Rome, en daarmee wordt meteen het beiaardseizoen 2023 ingeluid. Op eerste Paasdag om 16.30 uur speel beiaardier Twan Bearda het eerste concert van dit jaar met een gevarieerd programma.

Naast de recitals (op alle zon- en feestdagen van 16.30 tot 17.30 uur), zijn er ook dit jaar in de maanden juli en augustus (elke vrijdagavond van 20 tot 21 uur) weer zomeravondconcerten geprogrammeerd met gastbeiaardiers uit binnen- en buitenland. De beiaard kan beluisterd worden in de omgeving van de basiliek, of in de luisterhoek. Bij goed weer kunnen de concerten daar bovendien live op scherm gevolgd worden. Bij slecht weer wordt een beeld- en geluidsverbinding voorzien naar de basiliek.

Het jaarlijks concert door jong talent vindt plaats op 7 mei. Dit keer is de jonge adjunct- beiaardier van Brugge, Brecht Berteloot, te gast. Liefhebbers van Disneyfilms worden bijzonder goed in de watten gelegd.

Op 18 juni is er ‘Dag van de Beiaard/Dag van Rien’ op een toplocatie en met een topartiest. Beiaardier en entertainer Lydia Zwart verrast met muziek en verhalen voor jong en oud. Ze maakt gebruik van de bijzondere ‘Bell Moods’ rijdende beiaard die wordt opgesteld op het domein van kasteel d’Overschie. De kindervoorstelling begint om 14.30 uur, om 16.30 uur is er nog een verrassingsconcert.

Op 16 september is er ‘Grenzeloos’ ter afsluiting van het beiaardseizoen. Om 15 jaar Beiaardvrienden Grimbergen te vieren nemen Twan Bearda en Geena Lisa nemen je mee op een muzikale wereldreis. Deze voorstelling vind plaats in de basiliek van Grimbergen om 20.30 uur.

Programma’s van de concerten zijn steeds gratis verkrijgbaar in de luisterhoek tijdens de concerten, de horecazaken rond de basiliek en in de gemeentewinkel.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise