Grimbergen centrum maakt zich op voor kermis- en jaarmarktweekend

Tijdens het weekend van 3, 4 en 5 september vindt de jaarlijkse kermis met jaarmarkt plaats in het centrum van Grimbergen. Ook dit jaar biedt de gemeente een gevarieerd programma aan met ontspanning voor groot en klein.

Op zaterdag 3 september komt het feestgedruis al vroeg op gang. Vanaf 9 uur trappelen in en rond het Prinsenbos paarden, hoornvee, ezels, shetlanders, klein- en pluimvee tijdens de traditionele jaarmarkt met nationale prijskampen. “Publiekstrekker zijn ongetwijfeld de wedstrijden voor trekpaarden”, kondigt Trui Olbrechts, schepen van feestelijkheden, aan.

Daarnaast zijn er de prijskampen van provinciale verenigingen. Kwekers Vleesschapen Vlaams-Brabant en Fjorden, de Vlaamse Hobbyfokkers van geiten en schapen en de Kleinveevereniging ‘Willen is kunnen’ nemen hun plaats in het Prinsenbos in.

In de omgeving van het Kerkplein is er een koopjesmarkt van 9 tot 14 uur. Snuister langs de kraampjes van onze lokale handelaars en steun hun engagement. “Voor gezinnen met kinderen is er opnieuw een mooi programma tijdens kids@jaarmarkt. Van 9.30 tot 12.30 uur kunnen kinderen in het Prinsenbos terecht voor een veelzijdig aanbod van workshops, animatie, grime, volksspelen en een springkasteel”, gaat schepen Olbrechts verder.

Als trouwe partner van de gemeente organiseert het MOT van 10 tot 13 uur een spel met hoefijzers op ‘t Guldendal. Je leert er ook een paard beslaan. Aansluitend is er een beiaardrecital om 13 uur.

Tussen 11 en 17 uur kan je in sporthal Prinsenbos proeven van verschillende sporten tijdens de sport-doe-beurs. Tuimelingen maken op de turnmat, een basketbal proberen dunken of een volleybal leren smashen: kom langs en probeer het allemaal uit. Verschillende sportclubs uit Grimbergen staan voor je klaar. Tussendoor vindt om 14 uur de huldiging van de kampioenen van de afgelopen 3 sportseizoenen plaats.

Om 18 u. wordt het startschot gegeven voor de stratenloop, georganiseerd door de Atletiekclub van Grimbergen, met een prijsuitreiking. “Ook op zondag 4 september (vanaf 14 uur) en op maandag 5 september (vanaf 15.30 uur) gonst het van de gezelligheid in onze mooie dorpskern. We maken ons op voor een bijzonder feestelijk weekend”, besluit de schepen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise