Ambiancemakers gezocht voor Vlaanderen Zingt

Op de vooravond van de Vlaamse Feestdag komt het grootste zangfeest van Vlaanderen voor de eerste keer naar Grimbergen en daarvoor is de gemeente nog op zoek naar 30 ambiancemakers die op het podium enthousiast willen voorzingen en ambiance kunnen maken.

Vlaanderen Zingt is een groot zangfeest voor jong en oud. Tijdens deze ‘meezingavond’ staat het publiek centraal, want iedereen kan naar hartenlust meezingen met populaire liedjes die tot het collectief geheugen behoren. Heel wat liedjes in onze eigen taal, maar ook enkele succesnummers in andere talen komen aan bod. Allemaal hits die herinneringen oproepen, waarbij je uit de bol kan gaan en die je heel gemakkelijk zelf meezingt.

“Je hoeft geen superzanger te zijn, maar wel iemand die het publiek kan aanzetten om mee te zingen”, zegt schepen van Feestelijkheden Trui Olbrechts (CD&V). “Je gooit de boel lekker los op het podium, samen met 30 andere podiumbeesten. Wees gerust, enkel de presentator van dienst krijgt een micro.”

Het evenement bestaat uit twee delen. In het eerste deel warmt een ambianceband gedurende Ă©Ă©n uur het publiek op. Na de pauze start deel twee, namelijk de grote zanghappening met podiumzangers uit plaatselijke verenigingen. Alle aanwezigen op het Kerkplein krijgen ter plaatse een zangkrantje met de liedjesteksten.

Sfeermaker die zich geroepen voelen kunnen zich inschrijven voor vrijdag 30 juni via www.grimbergen.be/vlaanderen-zingt

Foto ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise