Jarige Louis Van Lembergen (80) neemt afscheid als raadslid

Louis Van Lembergen (Open VLD) had zijn dagje om afscheid te nemen goed gekozen. Pal op zijn tachtigste verjaardag verliet hij dinsdagavond, na 21 jaar dienst als gemeenteraadslid, de gemeenteraad van Opwijk. Hij wordt opgevolgd door Roland Mortier (Open VLD).

O Louis Van Lembergen 2Louis besloot zijn laatste gemeenteraad met een felle uitval naar de ‘distels en netelen’ in het geboortebos op Nijverseel. ‘Want zo was Louis’, schetste burgemeester Albert Beerens, ‘geen man van speeches of tierlantijntjes maar recht door zee’. Albert Beerens dankte Louis Van Lembergen voor 21 jaar ‘samenwerking en engagement voor de gemeenschap’. Ook zijn echtgenote Lisette werd betrokken in de huldiging.

Naast burgemeester Albert Beerens (Open VLD) en gemeenteraadsvoorzitter Joske Vermeir (Open VLD) voerden ook Jan Couck (N-VA), Pol Verhaevert (Inzet) en Lutgard Van der Borght (CD&V) het woord om Louis lof te betuigen voor de vele jaren van politiek engagement.

Opvolger Roland Mortier nam ontslag als OCMW-raadslid waar hij wordt opgevolgd door zijn partijgenote Annelies De Pauw.

Foto: vlnr Els Van Buggenhout (N-VA), Pol Verhaevert (Inzet), William Engels (Open VLD), Louis Van Lembergen, Lutgard Van der Borght (CD&V), burgemeester Albert Beerens (Open VLD) en gemeenteraadsvoorzitter Joske Vermeir (Open VLD).