Merchtem krijgt nieuwe wifi-hotspots

WiFi4EU is een initiatief van de Europese Commissie om in zoveel mogelijk gemeenten in Europa te zorgen voor gratis wifi op openbare plaatsen. Ongeveer 70 Belgische gemeenten werden geselecteerd, waaronder Merchtem! Hierdoor zal het gemeentebestuur een voucher ter waarde van 15.000 euro in ontvangst mogen nemen om hun bestaande wifi-installaties uit te breiden en nieuwe hotspots te plaatsen.

In Merchtem kan je reeds op heel wat openbare plaatsen gebruik maken van hotspots die gratis wifi aanbieden zoals o.a. in de hoofdbibliotheek, het sportcomplex Dooren, de gemeenschapslokalen in Brussegem en in het August De Boeckhuis. Met de som van 15.000 euro zal het aanbieden van gratis wifi nog kunnen uitgebreid worden.

Bevoegd schepen Toon Luypaert (CD&V) verwacht op zijn facebookpagina suggesties voor locaties waar nieuwe hotspots kunnen komen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk