Gloednieuwe school in Peizegem

Met een jaartje vertraging – omwille van bouwfouten moesten de bouwactiviteiten worden stil gelegd – werden in Peizegem de nieuwe lokalen van basisschool Ten Bos in gebruik genomen.

Er waren heel wat belangstellenden opgedaagd om te luisteren naar de toespraken van schepen Ella De Neve, directrice Nadine Cooreman, burgemeester Eddie De Block en staatssecretaris Maggie De Block. Die vond dat het een goede zaak is dat gemeenten blijven investeren in degelijk onderwijs omdat het een investering in de toekomst van onze kinderen is.

LINTJE KNIPPEN

Na het traditionele lintje knippen werden de nieuwsgierige toeschouwers in groepjes rondgeleid in de gebouwen. Niet alleen in het nieuwe klassencomplex maar ook in de volledig gerestaureerde oude pastorij. Dat is vooral de verdienste geweest van Kris De Pauw, wist Nadine Cooreman mee te geven.

Nu de kinderen hun intrek hebben genomen in hun nieuwe klasjes wordt fase twee van het project afgewerkt: een turnzaal en atrium en de omgevingswerken.