Topman Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Boeve nam afscheid in Opwijk

Voor de tweede keer in een week tijd was Lieven Boeve, directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, op bezoek in Opwijk. Dinsdag was hij in Droeshout voor de ‘Leraar van het Jaar 2024’ en op vrijdag 28 juni, dook hij op in kleuterschool ’t Neerveldje in Opwijk..

Op de dag dat 1,2 miljoen leerlingen het schooljaar afsluiten kwam de afscheidnemende topman van het katholiek onderwijs op bezoek in de kleuterschool. “De voorbije tien jaar ging Boeve regelmatig op scholenbezoek, zeker bij de start en het einde van het schooljaar. Daarmee wilde hij de vinger aan de pols houden en horen wat er leefde op de werkvloer,” aldus zijn woordvoerder Pieter-Jan Crombez.

“Dat dat nu in Opwijk gebeurde is ook geen toeval. Hij en directeur Katleen Van Lemmens zijn geen onbekenden voor mekaar en bovendien heeft hij ook een speciale band met ‘t Neerveldje. Zijn nichtje loopt hier school en voor de gelegenheid zijn de schoonbroer en de schoonmoeder van Lieven hier aanwezig. Zijn vrouw is afkomstig van Opwijk en zij hebben hier ook een tijdje gewoond.”

Na tien jaar aan de top van de grootste onderwijskoepel trekt Lieven Boeve de deur achter zich dicht. In de Opwijkse school viel hem alvast een warm onthaal te beurt. Alle kleuters zaten op de speelplaats in een halve kring voor de hoge gast en directeur Katleen opende met een mooi verhaal over schepen, kapiteins en ‘n vloot om vervolgens bij admiraal te komen en bij dat laatste de vergelijking te maken met de roerganger van het katholiek onderwijs. “De admiraal bracht vandaag een bezoek aan de tofste boot van zijn vloot, ’t Neerveldje!”

De school in de Neerveldstraat telt 32 kleuters en samen met de juffen werd niet alleen het Neerveldlied gezongen, maar ook nog een dansje gebracht. En de hoge gast uit Leuven genoot er van en kreeg ook nog een paar cadeautjes toegestopt. En nu vakantie zeker! (eb)

Topartikels bij Goeiedag.be