Pensioengolf in De Plataan

Voor de kinderen loerde de grote vakantie al om de hoek. Het schooljaar zit er op en dat gaat eind juni ook al eens gepaard met het afscheid van een leerkracht of een directeur die met pensioen gaat. In de GBS De Plataan kregen ze deze keer met een heuse ‘pensioengolf’ te maken want niet alleen de directeur, maar ook zijn secretaresse en twee leerkrachten vertrekken er met ‘onbepaald verlof’.

Dat ging niet ongemerkt voorbij. Kinderen, ouders, collega’s en het voltallige schepencollege waren op donderdagavond 27 juni present om directeur Luc Willocx, secretaresse Erna De Proft, kleuterjuf Kato Lannoo en lerares Liliane Begyn een mooi afscheid te bezorgen.

En het werd een mooi afscheid met speeches, bloemen en lovende woorden. Ja, er werd hier een daar zelfs een traantje weggepinkt. Directeur Luc Willocx (61) geeft grif toe dat hij heel wat dingen van de school zal missen. De Peizegemnaar werkte maar liefst 41 jaar in de school. Eenentwintig jaar geleden volgde hij Louis De Boeck op als directeur. Luc zag de school altijd maar groeien én groeien. “In 1983 waren er 6 lagere klassen. Momenteel telt De Plataan 20 klassen, waarvan 8 kleuterklassen, met in totaal bijna 430 kinderen! Zelf ga ik me niet vervelen. Ik kweek vogels, heb een hof en ik zal naast wandelen met de hond ook meer van de kleinkinderen genieten en bij de kinderen wat helpen met verbouwingen.”

De opvolger van Luc staat ondertussen al klaar. Dat is Frederic Dubois, ook een Merchtemnaar. Hij is inmiddels al wat ingelopen en staat de komende jaren nog voor een grote uitdaging want er komt een nieuwbouw voor De Plataan.

Directeur Luc Willocx en zijn opvolger Frederic Dubois

Liliane Begyn is sinds 1985 aan de slag in de school. Zij stond lange jaren in voor het tweede leerjaar en finishte nu als zorgjuf. Kato Lannoo ruilde Brussel voor Merchtem en vond in de derde kleuterklas haar dada om eveneens te eindigen als zorgjuf. Erna De Proft in het secretariaat is een ander verhaal. Zij wist alles van de school en stond dag en nacht paraat. Zij kon in 2021 al met pensioen gaan maar zwaait nu solidair af met de directeur! En niet te vergeten, eens Plataan, altijd Plataan! (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk