Thierry Fonteyne Belgisch kampioen endurance

Voor het eerst sinds lang werd op zondag 25 augustus 2013 in Lanaken het Belgisch kampioenschap jonge paarden (4,5 en 6-jarigen) georganiseerd. Thierry Fonteyne uit Nederhasselt werd er met zijn anglo-arabier ‘Andras’ Belgisch kampioen in de endurance wedstrijd van 40 km voor 4-jarige paarden.

Met 124 deelnemende combinaties werd dit eerste BK in Vlaanderen druk bijgewoond. In de reeksen 60 en 80 km werd een nieuw Vlaamse recordopkomst opgetekend, met respectievelijk  36 en 26 combinaties wat de positieve trend in Vlaanderen bevestigt.

Een recordopkomst in de 20 en 40 km reeksen werd eerder al opgetekend, namelijk in Beernem en Tessenderlo. 25 deelnemers streden in de reeks van de 40 km voor de titel van Belgisch kampioen  4-jarigen waaronder Thierry Fonteyne.  De man uit Nederhasselt eindigde als eerste en haalde verdiend de kampioenstitel binnen.

  • Winnaar 4-jarigen : Thierry Fonteyne met Andras,
  • winnaar 5-jarigen : Liesje Deneyer met Extero J,
  • winnaar 6-jarigen : Ingrid Celen met Chatar F.