Jospop lokt opnieuw duizenden bezoekers

[pullquote]Vooral Regi zorgde dit jaar duidelijk voor veel meer volk[/pullquote]

Het muziekfestival Jospop in Schepdaal beleefde opnieuw een topeditie. Een grote opkomst, droog weer, een topaffiche en geen noemenswaardige incidenten maakten van de eenentwintigste editie een groot succes. ‘We zijn heel tevreden’, vertelt bestuurslid Wouter Van Cauwelaert.

Waar de organisatoren op gehoopt hadden, werd uiteindelijk werkelijkheid: sinds lang nog eens een droge jospop. Zonder twijfel verklaart deze factor het groot aantal festivalbezoekers. ‘We breken geen records, maar het aantal bezoekers over de twee dagen ligt zeker boven de tienduizend’, weet Van Cauwelaert. ‘Enerzijds heeft dat te maken met het droge weer, maar anderzijds mogen we toch wel zeggen dat we een topaffiche hadden.’

Vrijdag

Om het Schepdaalse festival te laten groeien, zorgden de organistoren de afgelopen jaren al voor een uitbreiding van de affiche op vrijdag. ‘Traditioneel is er in onze tent de ‘Was het nu 80, 90 of 2000?-fuif’ van Studio Brussel’, verklaart Van Cauwelaert. ‘Maar door ook onze Marquee open te stellen lokken we toch duidelijk meer volk.’ Tussen 19 uur en 24 uur mochten Fred Astèr, Bodyspasm en Regi achter de draaitafels plaatsnemen. ‘En vooral Regi zorgde dit jaar duidelijk voor veel meer volk’, getuigt Van Cauwelaert. ‘En doordat meer mensen nu ook op vrijdag al willen komen, is de verkoop van het aantal combitickets en het aantal kampeerders sterk gestegen. Een kleine 2.000 bezoekers verblieven op de camping.’

Zaterdag

Op zaterdag werd er in Marquee tussen 16 uur en 2 uur non-stop gefeest op beats van ondermeer Stereo Killah Squad, Murdock, Kill Frenzy en Sound of Stereo. In de grote festivaltent mochten The Jack London Show, Funeral Dress en Compact Disk Dummies het festival op gang trekken. Het figuurlijke dak ging er uiteindelijk af bij de Nederlandse rappers van De Jeugd Van Tegenwoordig, die zelfs enkele meisjes het podium opriepen om met hun te dansen. Freaky Age, het Ternats talent, bracht een dijk van een optreden, en lieten zelfs Dilbekenaar Jan Paternoster, zanger en gitarist van The Black Box Revelation, meespelen op het podium. The Van Jets en Willow vullen het rijtje aan.