Kunstenaars mogen ophaalwagens pimpen

Afvalintercommunales Incovo en Interza zoeken dit najaar lokale kunstenaars om de ophaalwagens te pimpen met hun werk. Samen met Fostplus lanceren ze een wedstrijd rond het thema ‚ÄėRecycleren en sorteren voor een betere wereld‚Äô. Wil je lokaal wereldberoemd worden, de wereld verbeteren √©n √©√©n van je kunstwerken dagelijks in de straat zien rondrijden? Hier is je kans…

Alle inwoners van de Incovo- en Interzagemeenten, en alle kinderen die er school lopen, mogen tweedimensionale werken insturen. Daaruit selecteert een deskundige jury dan de beste werken. Deze worden via bestickering op de zijkant van de ophaalwagens aangebracht. Er komt ook een offici√ęle vernissage.

‚ÄúMet deze actie willen we nogmaals de aandacht vestigen op het belang van sorteren en recycleren‚ÄĚ, legt Anne-Lise De Ruysscher, communicatieverantwoordelijke van Incovo, uit. ‚ÄúWe hebben de voorbije jaren al veel vorderingen gemaakt in ons sorteergedrag, maar er is nog steeds marge voor verbetering. Onze ophaalwagens rijden dagelijks door de straten, en zullen we dus met sensibiliserende kunstwerken omtoveren tot bewegende expositieruimtes.‚ÄĚ

Alle tweedimensionale kunstvormen zijn toegestaan: tekenen, schilderen, illustreren, po√ęzie, collage, fotografie. Deelnemers mogen hun werken tegen ten laatste 1 november bezorgen aan Incovo of Interza, op liggend A3-formaat. Naam, adres en contactgegevens mogen enkel op de achterzijde vermeld staan.

Meer info vind je op de website of Facebookpagina.