Liedekerkenaren kunnen nu kiezen uit twee ontwerpen voor nieuw streetartproject

De twee ontwerpen voor het grote streetartproject op een muur op de hoek van de Opperstraat met de Paardeputstraat zijn bekend. Stemmen kan nog tot en met 1 maart. Het project wordt gerealiseerd voor de LikART Kunstenpromenade begin mei.

In het weekend van 6 en 7 mei vindt opnieuw de LikART Kunstenpromenade plaats. Naast meer dan honderd tijdelijke expo’s, workshops en straatanimaties kiest LikART ervoor om ook enkele locaties permanent in een creatief jasje te steken. Zo heeft het lokaal bestuur van Liedekerke ervoor gekozen om op een blinde muur op de hoek van de Opperstraat met de Paardeputstraat een buitengewoon graffitikunstwerk te laten aanbrengen.

De muurschildering wordt een ode aan het Liedekerkse erfgoed ‘Kermis Deppestroat’ en warm eerbetoon aan de overleden foormeester Jacky Delcour. “Kermis Deppestroat is voor vele Liedekerkenaren het evenement van het jaar waar reikhalzend naar uitgekeken wordt”, zegt schepen van Cultuur Hans Eylenbosch (Vooruit). “Daarom kozen we als gemeentebestuur voor ‘de Kermis’ als thema om in de ontwerpen te verwerken. Ook de in 2021 overleden Jacky Delcour, een Liedekerkenaar die heel wat voor de kermis en onze gemeente betekende, krijgt op subtiele wijze een plekje in de ontwerpen.”

Het lokaal bestuur Liedekerke realiseerde in nauwe samenwerking met het kunstenaarscollectief Treepack twee ontwerpen en laat de inwoners en sympathisanten mee beslissen over het eindresultaat. Het ontwerp met de meeste stemmen wordt gerealiseerd in april en ingehuldigd tijdens LikART. Online stemmen kan via www.liedekerke.be/likart2023

De mensen die liever op papier stemmen zijn welkom in het Vrijetijdshuis tijdens de openingsuren. Stemmen kan tot en met woensdag 1 maart 2023.

Topartikels editie Ninove-Dender