Grimbergen bouwt nieuwe bibliotheek naast gemeentehuis

De gemeente Grimbergen plant de bouw van een nieuwe zijvleugel naast het bestaande gemeentehuis dat zodoende wordt omgevormd tot Ă©Ă©n geĂŻntegreerd administratief centrum. De nieuwe ‘bibliotheek van de toekomst’ zal ook ondergebracht worden in deze zijvleugel.

“Dit geĂŻntegreerde gemeentehuis zal al onze diensten samenbrengen, zal burelen voor de directeurs, schepenen en burgemeester bevatten, een nieuwe moderne balie, een raadszaal, multifunctionele (vergader)zalen Ă©n een nieuwe bibliotheek”, zegt burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

“Een bibliotheek moet centraal staan in een gemeente”, vult cultuurschepen Phillip Roosen (N-VA) aan. “De uitleencijfers van de afgelopen 5 jaren tonen aan dat slechts 17% uit Strombeek-Bever komt. Deze cijfers legitimeren onder andere de keuze om de bibliotheek centraal te vestigen binnen groot Grimbergen.” Roosen voegt er nog aan toe dat er een parkeerplan zal worden ontwikkeld voor het centrum van Grimbergen.

Er zal een studie opgestart worden om te bekijken wat met het oude OCMW-gebouw, met de oude bibliotheek, met de academie en met het Cultuurcentrum in Strombeek kan gebeuren. “Er zal in de toekomst een belangrijk contactpunt blijven voor de bibliotheek in Strombeek-Bever net als een loketfunctie van het Sociaal Huis”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Laeremans (Vernieuwing). “Het Huis van het Kind zal op deze site gelokaliseerd blijven, de academie zal verbouwd of vernieuwd worden en voor het Cultuurcentrum komt een polyvalente zaal.”

“De strategisch gelegen grond, die bestemd was voor het hoekgebouw, wordt op een doordachte manier betrokken bij ons woonbeleid. Een grondige en vergelijkende studie start in 2021. Vanaf 2022 worden de plannen uitgetekend, zodat ten laatste in 2023 een vergunningsklaar ontwerp kan goedgekeurd worden. Na de verhuis van het OCMW en van de bibliotheek naar de nieuwe zijvleugel kan met de werken gestart worden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise