Hopduvelcomité verzamelde zondagnamiddag op Gemeenteplein

Geen Hopduvelfeesten dit jaar in Asse wegens corona, maar toch verzamelden een vijftigtal leden van het Hopduvelcomit√© zondagnamiddag op het Gemeenteplein voor een kleine bijeenkomst. Een babbel aan verschillende tafeltjes in openlucht, een kort optreden van Eva Mertens en uiteraard een fris duveltje, meer zat er dit jaar niet in. Of zoals voorzitter Philip Mathuis het mooi verwoordde in zijn speech: ‚Äúde duivel heeft dit jaar stokken in de wielen gestoken, maar volgend jaar staan we er terug‚ÄĚ. Om de Hopduvel toch niet volledig los te laten dit jaar waren er, naast deze bijeenkomst, de afgelopen weken nog enkele andere kleinere activiteiten.

Hopduvelmaatjes

Zo werd onlangs het kunstwerk De Hopduvelmaatjes van kunstenaar Peter Schoutsen onthuld op de Markt. De kunstenaar zou dit jaar de speciale gast worden op de Hopduvelfeesten en had speciaal hiervoor het kunstwerk gemaakt. Her en der verschenen er in het straatbeeld de afgelopen dagen ook geschilderde duveltjes en ook enkele grotere duivelse stropoppen. Die werden de afgelopen weken gemaakt tijdens enkele succesvolle workshops. Ook de naaisters van het kostuumatelier zaten niet stil en maakten enkele speciale Hopduvelmondmaskers. En op sociale media werd deze week de hashtag #hopduvellaatonsnietlos gelanceerd waarop iedereen beelden van de afgelopen edities kon delen.

10,11 en 12 september

De beslissing om dit jaar geen Hopduvelfeesten te organiseren, werd dit voorjaar al genomen toen de coronapandemie nog niet onder controle was. Ook nu is het nog afwachten of alles volgend jaar wel zal kunnen doorgaan. ‚ÄúWe wachten af wat mogelijk is‚ÄĚ, zegt ook communicatieverantwoordelijke Pieter De Proost. ‚ÄúWe hopen uiteraard op normale feesten. De discussie wat we zullen doen indien dat niet mogelijk is, moet nog gevoerd worden binnen het comit√©. We communiceren nu wel al de datum, zodat iedereen toch al iets heeft om naar uit te kijken. Als de duivel het toelaat, organiseren we volgend jaar op 10, 11 en 12 september de Hopduvelfeesten. Het programma van dit jaar hopen we grotendeels te recupereren.‚ÄĚ

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk