Vrouw laat zich bankkaart ontfutselen

Aan de automaat van het PNB Paris Bas Fortis kantoor in de Poortstraat in Liedekerke werd een vrouw vorige zaterdag het slachtoffer van “shoulder surfing”.

Het slachtoffer trachtte geld af te halen. Bij het betreden van de automatenruimte stelde het slachtoffer vast dat er een jongedame aanwezig was in de ruimte.

Het slachtoffer stak haar bankkaart in de kaartlezer maar merkte dat dit moeilijker ging dan anders. Daarop werd ze in het Frans aangesproken door de jongedame. Op dat ogenblik was het scherm met het keuzebedrag zichtbaar.

De jongedame kwam naast haar staan zei tot tweemaal dat het slachtoffer haar pincode moest ingeven, terwijl ze meekeek op het scherm. Omdat de jongedame zeer veel moeite deed om het slachtoffer af te leiden, merkte het slachtoffer niet dat haar bankkaart uit de kaartlezer werd genomen.

De jongedame bleef nog even in de automatenruimte en vertrok nadien. De kaart werd onmiddellijk nadien gebruikt in een naburige winkel. Later werd vastgesteld dat de automaat gemanipuleerd werd door een propje van een papieren zakdoek.

De politie raadt aan in zulke situaties onmiddellijk op de stopknop te drukken, uw kaart uit de automaat te nemen en de bankruimte te verlaten. Geef ook nooit uw pincode aan vreemden en scherm het toetsenbord goed af als je je pincode ingeeft.