Cursisten PCVO Ninove hebben fitnesskampioene in de klas

Enkele jaren geleden reisde Janaina De Oliveira van Brazilië naar België. Ze leerde hier  toen Kevin Vercauteren kennen met wie ze trouwde en samen kregen ze een zoontje Vincenzo. Haar moedertaal is Portugees, maar al snel leerde Jana  Nederlands in het Provinciaal Centrum voor Volwassenen Onderwijs Ninove. Ze vond werk  bij Remitrans als administratief bediende, maar dankzij haar bachelordiploma lichamelijke opvoeding geeft ze ook nog les bewegingsopvoeding in St. Antonius Liedekerke.

 

Sport is voor haar geen gewone job,  maar een passie. Dagelijks traint ze in de Body Fit Gym in Haaltert. Haar trainer Rudy Getteman daagde haar uit om op 13 november in Amsterdam mee te doen aan het Walter’s Open NK Kampioenschap – Hype Cup. Dit is de grootste Nederlandse bodybuildingwedstrijd in Fitness, Physique, Bikini en Classic Bodybuilding in verschillende gewichts- en leeftijdsklassen. Ze volgde hiervoor maanden lang een zwaar trainingsschema en een streng sportdieet. Met succes, want ze werd in haar categorie kampioene. De medecursisten van de les Nederlands zijn enorm trots op haar.

Topartikels editie Ninove-Dender