Vincent loopt 1.000 km op tien dagen

 

Vincent Godfroid (47) wil zich de benen van onder het lijf lopen voor het goede doel. Letterlijk dan want de man wil op amper tien dagen van Oostenrijk naar Strombeek-Bever lopen, goed voor een slordige 1.000 kilometer. “Ik ga 100 kilometer per dag lopen in het kader van Music for Life.” Voor welk goede doel laat Vincent nog in het midden. “Als het maar ten voordele van kinderen is…”

Strombekenaar Vincent Godfroid is niet van een kleintje vervaard. Zo liep de ultraloper een paar jaar geleden al eens 12 uur aan een stuk, ten voordele van het Kinderkankerfonds.

Dat huzarenstukje wil hij nog eens overdoen maar dan in een ander concept. “Ik wil van Saalfelden in Oostenrijk, waarmee Grimbergen verbroederd is, naar Strombeek-Bever lopen. Goed voor een slordige 1.000 kilometer ofwel zowat 100 kilometer per dag.”

Vincent ziet het helemaal zitten. “Ik ga dat zeker kunnen”, klinkt het overtuigd. “Het is gewoon zaak om niet te snel van stapel te lopen. Normaal is mijn tempo zowat 10 à 12 kilometer per uur. Het weer zal een factor zijn natuurlijk. Het kan zeker sneeuwen in Oostenrijk. Ook het parcours zal ferm geaccidenteerd zijn. Ik ga geen risico’s nemen maar 10 dagen moet te doen zijn. Ik ga in het begin ook wat voorsprong opbouwen zodat ik later een eventuele tegenslag kan opvangen.”

Bedoeling is dat Vincent op 24 december aankomt aan het cultuurcentrum in Strombeek-Bever. Niet toevallig op de laatste dag van de solidariteitsactie Music for Life van Studio Brussel. “Ik stel mij beschikbaar voor een van de goede doelen, bij voorkeur ten voordele van kinderen. Daarvoor zal ik dan sponsors zoeken. De precieze formule kunnen we nog afspreken.”

Een klein deel zal Vincent gebruiken voor zijn reiskosten en verblijfskosten te dekken. “Ik heb niet veel nodig, een douche en een warm bed. Ook wat eten betreft ben ik niet veeleisend. Een flink ontbijt en ‘s avonds een spaghetti is al voldoende. Tijdens het lopen heb ik niet veel nodig wat eten en drinken betreft.” Verbazend aangezien Vincent dagelijks toch een 12-tal uur aan het lopen zal zijn. “Ik schat van 8 tot 20 uur ongeveer.” Loopkleding heeft hij al gesponsord gekregen via Uplace.

Op 12 december zal Vincent vertrekken met de trein naar Oostenrijk. Hij kijkt er nu al enorm naar uit. “Lopen is een verslaving voor mij. Als ik loop ben ik een andere mens. Dat maakt mij gelukkig. En dat ik iets voor een goed doel kan betekenen zal mij uiteraard nog meer stimuleren. Iedereen kent mij hier in Strombeek omdat ze mij vaak zien lopen. Constant wordt er geclaxonneerd ter aanmoediging. Dat geeft een fijn gevoel (lacht).”

Vincent loopt momenteel zowat 300 kilometer per week. “Ik ben dus al vrij goed voorbereid…”, lacht hij.

Goede doel-projecten mogen contact opnemen met Vincent op 0470/23.71.76. Ook wie een etappe wil meelopen is welkom.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise