Geen kopers voor oud arsenaal Liedekerke

De openbare verkoop van het voormalige werkliedenarsenaal van Liedekerke, in de bedrijvenzone Begijnenmeers, heeft geen koper opgeleverd.

Voor de publieke verkoop, door notaris Yves De Ruyver in Café Daatmet, was er vanmiddag wel wat belangstelling, maar niemand hapte toe op de openingsprijs, die was ingesteld op 950.000 euro.

Vermoedelijk zal het gemeentebestuur van Liedekerke beslissen om het arsenaal nu uit de hand te koop te stellen.

Gemeenteraadsvoorzitter Etienne Schouppe (CD&V), die het bestuur vertegenwoordigde, denkt dat het bedrijfsgebouw uiteindelijk wel een koper zal vinden. “Niet iedere geĂŻnteresseerde is happig om te bieden tijdens een openbare verkoop”, denkt hij.

Het voormalige arsenaal in de Begijnenmeers 8 bevindt zich op een gesaneerd terrein met een oppervlakte van 32 are en 43 centiare. In juni vorig jaar werd al het andere deel van het oude arsenaal, verderop in de Begijnenmeers, verkocht. Dat klokte met 585.000 euro wel fors boven de raming af.

De gemeentelijke werklieden van Liedekerke beschikken sinds twee jaar over een nieuwbouw op de hoek van de Pamelsestraat met de Sportlaan.