IMI Pamel opent nieuwbouw (+ foto's)

De wijkschool van het Immaculata Maria Instituut (IMI) in de Brusselstraat in Pamel (Roosdaal) nam vrijdagavond de nieuwbouw feestelijk in gebruik.

De basisschool kreeg er twee nieuwe klasjes, een polyvalente ruimte en een nieuw sanitair blok bij. Daarmee wordt de wijkschool van IMI Ledeberg uitgebreid met een derde en een vierde leerjaar. Tot vorig schooljaar waren er in Pamel enkel drie kleuterklassen plus een eerste en tweede leerjaar.

De erg aantrekkelijke nieuwe klasjes hebben elk ook een mezzanine, om de nuttige ruimte voor de kinderen maximaal te benutten. Ze werden ook uitgerust met digitale borden.

De nieuwbouw in Pamel is meteen de eerste fase van het ambitieuze masterplan dat IMI Roosdaal de komende jaren wil realiseren. In maart of april 2016 zou in Ledeberg de grote nieuwbouw van start moeten gaan op de plaats waar zich de – intussen deels gesloopte – kleuterschool bevond. De kleuterschool in Ledeberge kreeg intussen een nieuw onderkomen binnen de bestaande lagere school. Op langere termijn is er in het masterplan ook een nieuwe kleuterschool gepland op de plaats waar zich nu nog het klooster bevindt.

“We zijn heel erg blij met deze nieuwbouw”, zegt directeur Kris Thielemans. “Hij was nodig om onze school in Ledeberg wat te ontlasten. Ook wij in Roosdaal beginnen stilaan de toenemende druk te voelen op de scholen rond Brussel. Het is nog niet zo dat er geen plaats meer is, maar onze limieten komen wel in zicht.”