'Groene' Molenbeek dan toch niet vervuild

De Molenbeek in Meise is dan toch niet vervuild. Nochtans kleurde het water van de beek woensdag gifgroen. “Maar dat was het gevolg van een putwateronderzoek van Aquafin”, stelt milieuschepen Paul Van Doorslaer (N-VA) iedereen gerust.

Een inwoner van Meise stuurde enkele foto’s van de gifgroene beek naar de blog Meise-Wolvertem-Oppem. Volgens Jörgen Noens, redactielid van de blog, was het niet de eerste keer dat de beek ‘vervuild’ was.

“Maar er was nu helemaal geen sprake van een vervuiling”, zegt Paul Van Doorslaer. “Het water kreeg een groene kleur omdat Aquafin woensdag een putwateronderzoek uitvoerde in de Molenbeek. Om het onderzoek te kunnen voeren, gebruikte Aquafin een biologisch afbreekbare felgroene vloeistof. Die heeft de Molenbeek deze speciale kleur gegeven. Amper een uur later was alles al opnieuw in orde. Er was dus zeker geen reden tot paniek. Van een vervuiling is hier hoegenaamd geen sprake.”

Volgens de milieuschepen wordt het onderzoek op regelmatige basis uitgevoerd.

“In de toekomst zal het dus nog wat vaker gebeuren dat het water de felgroene kleur krijgt. Inwoners hoeven dus niet te panikeren wanneer ze dit zien.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise