Dieven koerierbedrijf komen goed weg

Twee voormalige werknemers van een koerierbedrijf in Grimbergen zijn veroordeeld tot werkstraffen van 50 en 150 uur voor loondiefstal. Hiermee komen ze goed weg, aangezien het parket nog celstraffen van 8 maanden en 1 jaar had gevorderd.

Hun baas had in de loop van 2011 gemerkt dat er spullen uit het magazijn plots verdwenen waren.

Uit het hieropvolgende onderzoek van de politie bleek dat werknemer Mohammed A. regelmatig pakketten manipuleerde en vervolgens wegbracht naar de vuilniscontainer, waar ze door een andere werknemer, Brahim B., werden opgehaald.

Eind oktober werd B. bij het buitenrijden van het bedrijf ook tegengehouden door de politie, die in zijn wagen een aantal gestolen spullen ontdekte. B., die nog niet lang in het bedrijf werkte, bekende de feiten en stelde dat de oudere A. hem had overtuigd om mee te doen.

A. ontkent echter resoluut iets met de zaak te maken te hebben. Wel gaf hij toe dat hij gestolen merkkledij had doorverkocht.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise