Winters Vilvoorde gaat van start

Vilvoorde wordt vanaf vanavond ruim twee weken lang in een ware kerstsfeer ondergedompeld. Blikvanger van Winters Vilvoorde is voor het derde jaar op een rij de spiegeltent op de Grote Markt.

Door de verhoogde terreurdreiging schakelt de Zennestad wel extra agenten en bewakingspersoneel in, al zullen de bezoekers er volgens burgemeester Hans Bonte geen hinder van ondervinden.

Vanavond gaan de deuren van de spiegeltent op de Grote Markt in het centrum van Vilvoorde open. Om 19.30 uur wordt de kerstsfeer op gang getrapt met een groot vuurwerk. Nadien brengt Radio Modern de fifties terug naar de Zennestad. Komend weekend zal er dan weer volop geshopt kunnen worden in Vilvoorde.

“Met onze kerstmarkt willen we de mensen dit jaar wat meer naar de Leuvensestraat, die toch al grotendeels vernieuwd werd, lokken”, zegt schepen van Feestelijkheden Johan Serkeyn (sp.a). “De handelaars hebben het tijdens de werken moeilijk gehad en nu verdienen ze de nodige steun.”

“Nieuw dit jaar is de foodtruckmarkt, die voor de tent plaatsvindt”, aldus nog Serkeyn. “Bezoekers zullen in foodtrucks kunnen smullen van onder meer hamburgers, Vietnamese hapjes en sandwiches. Voorts bouwen we verder op de vorige twee edities”, geeft de schepen nog mee.

“Zo keert de kerstmaaltijd voor alleenstaande senioren terug, is er opnieuw de Bingo for Life en eindigen we de hele kersthappening op 3 januari met een Nieuwjaarsdrink.”

Door de verhoogde terreurdreiging zal Winters Vilvoorde dit jaar onder verscherpt toezicht staan. “Er worden extra bewakingsagenten en politiemanschappen ingeschakeld om alles in goede banen te leiden”, zegt burgemeester Hans Bonte (sp.a).

“Dat zal zowel in als rond de spiegeltent het geval zijn. Bezoekers zullen echter weinig hinder ondervinden van het verscherpte toezicht.”

De editie van dit jaar moet dan wel nog op gang getrapt worden, toch wordt ook al aan die van volgend jaar gedacht. In de loop van 2016 starten namelijk ingrijpende werken aan de Grote Markt, waar een ondergrondse parking gebouwd wordt.

“We zullen dus moeten uitwijken”, zegt schepen Serkeyn. “Het Bolwerkplein en het Rooseveltplein zijn opties.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise