Doorbraak in overnamedossier Eendracht Aalst

Er is een doorbraak in de maak in de financiële en bestuurlijke malaise bij voetbalclub Eendracht Aalst. Een groep investeerders is bereid om de club over te nemen van het huidige management.

De vzw Supporters Eendracht Aalst toonde zich tevreden nadat de eerste handtekening gezet werden.

“Eendracht Aalst is en blijft een club met naam en faam. Dat bleek steeds maar weer uit de gesprekken die de vzw de afgelopen maanden voerde met potentiële geïnteresseerden. We zijn uiteindelijk heel blij dat één groep het finaal aangedurfd heeft om zijn nek uit te steken en de club over te nemen in zijn huidige vorm, dus zonder een faillissement”, zegt Kenny De Moor, voorzitter van de vzw Supporters Eendracht Aalst.

De vzw zal snel rond de tafel zitten met de overnemers om alle plannen in detail door te kunnen nemen.

“Er zijn in de afgelopen maanden al wat informele gesprekken geweest met vertegenwoordigers van deze groep, maar we willen in de komende dagen graag de overeenkomst voor de overname tot in de kleinste details leren kennen, zodat we ook snel en accuraat kunnen terugkoppelen naar de volledige achterban. De vzw wil er zich ook van vergewissen dat het project een oplossing op langere termijn bewerkstelligt voor onze geliefde club”, aldus De Moor.

Ondertussen roept de voorzitter van de vzw Supporters EA alle fans – ook diegenen die de voorbije maanden wegbleven uit het stadion uit onvrede met het beleid van de club – op om de spelers op zondag 20 december voluit te steunen in de thuismatch tegen Torhout.

“Zodat we de winterstop kunnen ingaan met een plaats in de – in het licht van de geplande competitiehervorming – o zo belangrijke top zes.”