Reginald Moreels getuigde over zijn werk in conflictgebieden bij  Neos Lennik 

Ruil 100 leden van Neos Lennik luisterden geboeid naar leven werken van  oorlogschirurg  Reginald Moreels ( foto) .  De arts ( 74) is onder meer medestichter  van Artsen zonder grenzen België , was eind de jaren negentig minister van ontwikkelingssamenwerking in de regering Dehaene  en was actief  in tal van conflictgebieden.  Hij  was ook te zien in de tv- reeks “ Topdokters”. In  2014 stampte hij een medisch centrum uit de grond in Beni de grootste stad in   Oost – Congo , ook een oorlogsgebied. Hij getuigde onder meer over zijn ervaringen in Afrika in het algemeen en Congo in het bijzonder .Ondanks de nog grote uitdagingen, voorspelde hij voor Afrika een grote toekomst nog tijdens deze eeuw. 

Meer info over de activiteiten van Neos Lennik op www.neosvzw.be.lennik .

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland