Lennikenaar Jeno Del Turco is Beste Sommelier van België

Jeno Del Turco (26) uit Lennik mag zich de beste sommelier van België noemen.  Naast de titel kreeg hij ook verschillende prijzen zoals studiereizen naar Spanje en Zuid-Afrika en verschillende flessen wijn.

Jeno groeide op in Lennik en liep school in het Sint-Godelieve-Instituut. Sinds een paar jaar woont hij met zijn vriendin in Halle. Jeno kwam al op jonge leeftijd in contact met wijn want zijn familie langs vaderskant maakt zelf tafelwijn. 

En ook in zijn latere leven was wijn dan ook nooit ver weg. Jeno kluste als student bij in restaurants. Onder meer in restaurant Klavervier in Lennik. Vandaag werkt hij in tweesterrenrestaurant Le Chalet de La Fôret.

Jeno heeft enorm veel positieve reacties gekregen. Onder andere van het keukenteam van Le Chalet de la Fôret, maar ook van klanten die daar ondertussen al zijn komen dineren. Maar Jeno blijft met beide voeten op de grond. “Ik ga gewoon verder doen met wat ik bezig ben. Het is belangrijk dat ik doe wat ik graag doe en dat is de mensen hier ontvangen en hun mijn passie over wijn bijbrengen”.

Jeno drink het liefst wijnen op basis van Chenin Blanc voor witte wijn en Sangiovese voor rode wijn. De beste wijnen komen volgens Jeno ook uit Toscane in Italië.

Binnen enkele weken brengt hij zelfs een eigen geuze uit in samenwerking met de Lambiek Fabriek in Sint-Pieters-Leeuw. Deze zullen de ‘Dragon-elle’ en ‘Elle-derflower’ heten en zijn dus gebaseerd op twee verschillende kruiden. “Dit is een (droom)project van mij. Ik kijk daar enorm naar uit”.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland