Rotaryclub Gaasbeek-Pajottenland schenkt 10 overlevingsboxen

Een reeks van krachtige aardbevingen heeft het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië verwoest. Duizenden gebouwen zijn ingestort waardoor heel wat gezinnen dakloos zijn geworden. Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland VZW onderneemt actie en ondersteunt mee de initiatieven die worden genomen door ‘Shelter Box’ met een donatie van 10 shelter boxen, goed voor 7.500 euro. “Shelter Box is een organisatie die uit Rotary ontstaan is, die noodhulp bij grote rampen in de wereld zoals aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en oorlogsgeweld binnen de 24 uur ter plaatse heeft”, legt Kris Lissens, voorzitter van Rotaryclub Gaasbeek – Pajottenland VZW uit. “Het gaat om tenten en basismateriaal om gezinnen meteen een tijdelijk onderkomen te geven. Agelopen dinsdag werden de eerste contacten gelegd en op onze wekelijkse statutaire vergadering van 8 februari hebben onze leden unaniem beslist om meteen een mooi budget te spenderen aan de ondersteuning van Shelter Box.”

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland