Aanhangwagen verkiezingen in beek geduwd

In Lennik loopt de verkiezingsspanning hoog op. Het vandalisme bereikt er een triest hoogtepunt. Vannacht werd in de Sint-Elooistraat, in de buurt van de Zwartenbroekstraat, een aanhangwagen (van N-VA Lennik Kwadraat) van een auto losgekoppeld en opzettelijk in de verder gelegen diepe beek geduwd. De aanhangwagen is beschadigd. Daarvoor moest eerst een zware ketting doorgeknipt of doorgezaagd worden.
De politie was vanochtend snel ter plaatse en deed de nodige vaststellingen. Omwonenden hoorden lawaai rond 1 uur ‘s nachts. Karel Van Belle, de eigenaar, is geschokt door dit zwaar vandalisme. Van Belle is nieuw op de lijst als lijstduwer, hij reageert teleurgesteld. “Wie doet zoiets nu? Wij doen toch niets verkeerd? We zullen proberen de kar uit de beek te krijgen”.

De (regelmatig elders gestationeerde) verkiezingskar met reclamepanelen is een initiatief van twee onafhankelijke kandidaten van het kartel N-VA – Lennik Kwadraat, ze zijn aangedaan door zoveel agressie en moedwillige beschadiging. Ze stond op die plek nog maar sinds die avond geparkeerd. “Zich politiek inzetten is toch nog iets respectabel? Iedereen verdient toch een kans. Je gaat niet andermans materiaal vernietigen”.

Eerder al werden in Lennik op meerdere plaatsen gele spandoeken van de lijst doorkerfd, zelfs toen daar nog geen partijnaam op stond, en ook zelfs bij een privé-tuin. Later werden affiches van de meerderheidspartijen met verf bespoten. Maar deze misdaad is duidelijk het werk van meerdere personen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland