Radio Pajottenland maakt comeback op Lennikse Feesten

De Lennikse Feesten van 20 en 21 augustus krijgen dit jaar een extra attractie in de vorm van een eenmalige comeback van Radio Pajottenland.

De Vrije Radio Pajottenland bestond van 1980 tot 1992 en was jarenlang erg populair in de streek. Het station begon in een tuinhuisje en verhuisde later naar een nieuwbouw op de Tuitenberg en tot slot naar de wijk het Nelleken in Lennik.

Heel wat bekende figuren leerden er destijds de knepen van het vak, onder meer Marc Huylebroeck (ex-VTM), Michaël Van Droogenbroeck (VRT), Geert Heremans (Sporza), Paul Schoukens (ex-BMG Ariola) en Geert Vanhassel (Ring-TV).

Naar aanleiding van een reportage op Ring-TV met oud beeldmateriaal van Radio Pajottenland, besloten Marc Huylebroeck (Ferry Collins) en Paul Schoukens (Paul Nijgh) – twee van de oorspronkelijke drijvende krachten – een reüniefeestje te houden, maar dat groeide al snel uit tot een groots opgezette comeback.

Op het Andreas Masiusplein wordt op 20 en 21 augustus met de hulp van SDS-Verandabouw uit Herfelingen een “glazen huis” neergepoot, met radiostudio waar de medewerkers van toen twee dagen live-radio gaan maken, met veel nostalgische terugblikken. De zaterdag zal bestaan uit een top 100 met hits uit het tijdperk van Radio Pajottenland, op zondag staat een Vlaamse top 30 aller tijden geprogrammeerd, waarbij ook een aantal artiesten live op het podium komen zingen.

De tweedaagse uitzending is te volgen via de 105.9 MHz op FM, de toenmalige frequentie van Radio Pajottenland, vandaag de frequentie van Radio Atlantis (City Music) in Schepdaal. “We zijn ook van plan een tijdelijke evenementenfrequentie aan te vragen voor 10 dagen, maar daar is nog geen uitsluitsel over. Die aanvraag kan immers pas ten vroegste in mei worden ingediend”, zegt Marc Huylebroeck.

De organisatoren achter de reünie doen ook nog een oproep naar oud-medewerkers van wie men het spoor bijster raakte. Die kunnen zich melden via radiopajottenland@telenet.be.

Er is ook een Facebookgroep opgericht waar al heel wat oude foto’s en filmpjes werden gepost.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland