Sammy Mahdi, voorzitter van CD&V, bracht vandaag een bezoek aan Olympia, het zuivelbedrijf, gelegen in Herne.

Sammy Mahdi deed dat samen met Kris Poelaert, senator voor CD&V en burgemeester van Herne. Olympia is een bekend begrip in het Pajottenland, en ver daarbuiten, want de producten van Olympia zijn te vinden in menige supermarkten in ons land. Het familiebedrijf werd in 1946 opgericht onder de naam “Zuivelfabriek van Herfelingen” en verder gezet door de broers Luc en Marc Van Impe. Het bedrijf stelt 185 mensen te werk en is daarmee een belangrijke werkgever voor heel wat inwoners in de streek. Alle zuivelproducten die vervaardigd worden bij Olympia zijn afkomstig van Belgische melkveehouders, Olympia haalt bij een 170tal landbouwers uit onder meer Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen ongeveer 67 miljoen liter melk op.

Mahdi benadrukte het belang van de landbouw- en voedselsector als een essentieel onderdeel van de Belgische economie en wees op het belang van de landbouw in tijden van geopolitieke spanningen, waarbij zelfs voedsel en grondstoffen ingezet worden als drukkingsmiddel. Redenen genoeg om het altijd te blijven opnemen voor de toekomst van de landbouw in ons land. “Wie in de zuivelafdeling van een supermarkt rondloopt, die kan amper naast de producten van Olympia kijken en dat is in eerste instantie dankzij onze boeren die elke dag weer producten leveren aan bedrijven als Olympia. Onze landbouwers zorgen er voor dat we kwaliteitsvolle producten van eigen bodem kunnen kopen in de winkel. Zonder boeren, geen eten. Zo simpel is het,” zegt Mahdi. “De familie Van Impe om Olympia zijn ook van goudwaarde voor de streek door voor veel jobs dicht bij huis te zorgen”,voegt Mahdi toe.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland