Marathonloopster Hanne Verbruggen verkoopt opnieuw taarten om Olympische marathon in Parijs te financieren

Marathonloopster Hanne Verbruggen (29) werkte eind februari de marathon van Sevilla af in 2 uur 26 minuten en 32 seconden, onder toeziend oog van haar trainer/coach Frans Mattens. Daarmee plaatste ze zich zowel voor het WK in openlucht in Boedapest als voor de Olympische Spelen in Parijs, net 18 seconden onder het Olympisch minimum. Een eerste stap naar haar voorbereiding is alvast gezet. “Het is een droom die werkelijk in vervulling gaat”, vertelt ze. “De weg naar Parijs is nog lang. Er wordt volop gekeken naar hoe ik mij het best kan voorbereiden naar ‘le moment suprême’. Trainen als een echte prof blijft een droom. Met een job in het onderwijs als leerkracht natuurwetenschappen is het niet evident om volledig uitgerust aan de start van een belangrijke wedstrijd te staan. Een tijdelijke loopbaanonderbreking zal er voor moeten zorgen dat ik meer kan rusten en betere trainingen kan afwerken.”

Taartenverkoop

Maar die loopbaanonderbreking zorgt ervoor dat Hanne niet kan rekenen op financiële steun van het onderwijs of de overheid. Bovendien heeft ze met haar verworven A3-statuut als topsporter ook geen inkomsten. Dat terwijl de kosten voor stages en sportmateriaal hoog oplopen. “Financiële steun van buitenaf is dus meer dan welkom”, gaat ze verder. “Maar zoals de meesten me wel kennen, probeer ik steeds voor alles een oplossing te zoeken en ga ik opnieuw van start met een grote taartenverkoop met mattentaarten, rijsttaarten en confituurtaartjes.”

Twee jaar geleden organiseerde ze ook al een taartenverkoop om haar deelname aan de Olympische Spelen in Tokio te bekostigen. Je kan een bestelling doorgeven via Messenger aan Hanne Verbruggen, Mieke Ost, Lien Verbruggen, Frans Mattens of Tommy Goedefroot. Maar je kan ook mailen naar hanneverbruggen@hotmail.com. Afhalingen vinden plaats op:  22 april (bestellen kan tot en met 15 april) en 6 mei (bestellen kan tot en met 29 april) en kan in Sint-Pieters-Kapelle of Alsemberg.

Je geeft bij je bestelling aan hoeveel zakjes je wil (één zakje met twee mattentaarten, rijsttaarten of confituurtaartjes kost 6 euro), op welke dag je ze graag wenst alsook je eigen adres. Daarna stort je het bedrag op de rekening BE05 7350 4848 9375. Je bestelling is pas compleet wanneer ze het bedrag hebben ontvangen. Na je bestelling krijg je een bevestigingsmail en het tijdsslot wanneer je ze kan komen ophalen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland