“Een grote ‘dank u’ aan iedereen”

 

Bijna 1,5 jaar na de allesverwoestende brand nodigt de familie Van Dorslaer zaterdag iedereen uit op de opening van haar nieuwe hoeve met bijhorende winkel en loodsen. Niet enkel hun woning, maar ook hun inkomen waren Stefan Van Dorslaer, zijn vrouw en twee kinderen, broer Wim en hun vader Michel kwijt. Meteen werd begonnen met de opbouw mét steun van de Beigemnaren die verschillende steunacties organiseerden. Nu is alles klaar en dat mag gevierd worden. “We doen dit voor de mensen die ons gesteund hebben. Het is een grote ‘dank u’ aan hen.”

Op 10 april 2017 ging de boerderijwoonst en een groot deel van de aanliggende hangar en winkel in de Beemdenstraat in vlammen op. Gelukkig raakte niemand gekwetst maar de familie was bijna alles kwijt. De hoeve was destijds net overgenomen door Stefan Van Dorslaer (38) maar broer Wim (33) en vader Michel (61) hielpen nog altijd waar ze kunnen op het familiebedrijf. En dat blijft ook zo in de toekomst.
Nu, bijna anderhalf jaar later, is de hoeve uit zijn as verrezen. Een woning waar weer de hele familie in zal huizen, een gloednieuwe winkel en twee grote loodsen. Een voor opslag en een voor het sorteren van de aardappelen, groenten en fruit, waarmee ze ook op diverse markten staan.
“Alles valt nu stilaan terug in zijn plooi”, vertelt Wim. “We gaan het nu eindelijk kunnen afsluiten. Het is niet makkelijk geweest. Ik ben met mijn vader vlakbij in een hoeve kunnen gaan wonen die ons ter beschikking is gesteld en wij komen nu ook terug naar hier.”

“Omdat ik altijd op het bedrijf moest zijn was dat voor mij moeilijk. Daarom hebben we beslist om hier zes containerunits te plaatsen”, vervolgt Stefan. “In drie ervan hebben wij een jaar gewoond met ons gezin. In de drie andere hebben we dan onze geïmproviseerde hoevewinkel geïnstalleerd. Sinds dinsdag zijn we verhuisd naar de woning die wel nog niet helemaal klaar is. Maar het was gewoon niet meer te doen in die containers door de warmte… (lacht)”

“Het is een zware dobber geweest”, zucht hij. “De financiële onzekerheid woog enorm door. We zijn het samen te boven gekomen. Ik moest twee dagen na die brand aardappelen planten. Alles lag klaar. Maar ik zag het helemaal niet meer zitten. Gelukkig waren mijn broer en vader er. In die moeilijk momenten sleur je er mekaar door…”

Zaterdag vanaf 15 uur is er de feestelijke heropening. De gasten worden getrakteerd op een drankje en een hapje, een dj zorgt voor ambiance en er is ook een goochelshow en springkastelen voorzien. “We doen dit voor de Beigemnaren en mensen uit de regio die ons in deze moeilijke periode gesteund hebben. Veel kameraden zijn ook komen helpen tijdens de heropbouw. Er zal hier een heel groot spandoek hangen: ‘Bedankt voor de steun en de helpende handen’.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise