Meer centen nodig voor sportcentrum Ternat

TERNAT – De renovatie van het gemeentelijk sportcentrum van Ternat zal 600.000 euro meer kosten dan oorspronkelijk voorzien. De funderingen en het plafond zijn er slechter aan toe dan gedacht. Aanvankelijk wilde Ternat het bestaande plafond van het sportcentrum behouden maar tijdens de renovatiewerken begon alles te verzakken waardoor er en nieuw plafond moet komen. Daarbij kwamen nog extra kosten die niet begroot waren, zoals de installatie van een gehandicaptenlift in het zwembad en ledverlichting. In totaal zou de renovatie van het sportcentrum nu 6,2 miljoen euro kosten, dat is 600.000 euro meer dan aanvankelijk voorzien. De oppositie in Ternat heeft het over zware inschattingsfouten

GRIMBERGEN – In Grimbergen is het openluchtzwembad elke dag van de vakantie open. Om alles vlot te laten verlopen, wordt bezoekers vanaf 12 jaar wel gevraagd spontaan hun identiteitskaart te tonen. Om te voorkomen dat discussies aan de kassa uit de hand lopen, zal de politie regelmatig een oogje in het zeil houden. Het personeel heeft in ieder geval het recht om bezoekers te weigeren die niet in het bezit zijn van hun identiteitskaart.

TERNAT – De jongste dagen gebeurden opvallend veel inbraken in Ternat en in de deelgemeenten Wambeek en Sint-Katharina-Lombeek. De politie roept inwoners op om waakzaam te zijn en ze zet een extra ploeg in. Doelwitten waren woningen in de Molenstraat in Ternat, in de Doelstraat in Wambeek, de Lijsterlaan, de Sluisvijverstraat en de Meersstraat in Sint-Katharina-Lombeek. De loakle politiezone Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke vraagt de bewoners om niet te aarzelen en onmiddellijk de noodnummers 101 of 112 te contacteren wanneer verdachte personen of voertuigen worden opgemerkt.