Nieuwsberichtjes

Goeiedag Radio (Brabant) is te beluisteren op de frequenties 87.8, 103.9 en 107.5. Elke dag wordt, om het uur, regionaal nieuws uitgezonden. Onze radiocollega’s sprokkelen al die berichtjes bij mekaar. Wij willen u graag via deze nieuwe rubriek kennis laten maken met de belangrijkste nieuwsfeiten uit onze ruime regio. Vandaag aflevering 1, een primeur dus.

VILVOORDE – De plannen voor de bouw van een grootwarenhuis en appartementen op de verlaten site van Akzo Nobel in Vilvoorde, krijgen geen groen licht wegens te grootschalig. De site van verfproducent Akzo Nobel aan de Leuvensesteenweg, ligt er al jaren verlaten bij. In 2004 werd in de bodem verontreiniging vastgesteld. Tegen de beslissing van de stad loopt wel nog een beroepsprocedure bij de provincie. Vilvoorde is er wel gerust op dat de site vroeg of laat een bestemming zal krijgen.

PROVINCIE – De provincie Vlaams-Brabant bekostigt de bouw van houthakseldammen in Dilbeek, Sint-Pieters-Leeuw, Sint-Genesius-Rode en Galmaarden. De dammen voorkomen erosie van de vruchtbare grond en houden modderstromen tegen. Daarom doet de provincie Vlaams-Brabant een investering van ongeveer 34.000 euro. In Dilbeek komen er in de Kouterstraat drie dammen met een totale lengte van 130 meter. In Galmaarden komt er een dam langs de 3.9 en .

GOOIK – Een defecte radio zorgde gisterenmiddag even voor paniek in de Turkeyestraat in Gooik. De eigenaar van een nieuwbouw vergat de stekker van het apparaat uit het elektriciteitscontact te nemen. Hierdoor vatte de radio vuur. Buurtbewoners merkten de vlammen op en verwittigden meteen de brandweer. Enkele brandweerwagens kwamen meteen ter plaatse in Gooik en konden het vuurtje snel blussen. Er was amper schade aan de nieuwbouw. Niemand geraakte gewond.

TERNAT – In de Kerkstraat in de Ternatse deelgemeente Sint-Katherina-Lombeek, rechtover de kerk, is een aannemer begonnen met de bouw van de residentie Katherina. Het gebouw aan de Kerkstraat bestaat uit vier commerci√ęle ruimtes op het gelijkvloers, vier appartementen en vier duplexappartementen. Het pand aan de Sint-Katherinastraat zal vier appartementen en vier duplexappartementen bevatten. In de ondergrondse ruimte is er plaats voor zeven garages, zestien autostaanplaatsen en elf kelders.

Topartikels bij Goeiedag.be