Voordragende studenten als opwarmer voor masterplan

Studenten van de Gemeentelijke Academie, afdeling Woord, droegen op 16 november aan de halte ‘Kerk’ in Strombeek-Bever teksten voor over het leven in een verstedelijkte en een landelijke omgeving.

De voorstelling ‘Afwachten’ wilde de wachtenden bewust maken van hun omgeving. Het is onderdeel van het masterplan voor Strombeek-Bever. De voorstelling is vanaf januari als film te zien in het Cultuurcentrum.

Het is een project van Laura Muyldermans en Atelier Starzak Strebicki, in samenwerking met de Gemeentelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans van Grimbergen en het gemeentebestuur van Grimbergen.

De bushalte werd gekozen om een dubbele reden.

Reizigers die de bus richting Kapelle-op-den-Bos/Humbeek nemen, reizen naar een meer landelijke omgeving. Zij kregen verhalen over het dorpsleven te horen.

Reizigers die aan de overkant van de straat wachten, gaan naar de hoofdstad. Bij hen weerklonken verhalen over de stad.

Het gemeentebestuur Grimbergen werkt aan een masterplan voor deelgemeente Strombeek-Bever. Dit masterplan wordt uitgetekend door het Atelier Starzak Strebicki.

In oktober liet Laura Muyldermans ook al gaten in de kloostermuur maken om voorbijgangers bewust te maken van hun omgeving.