Oud-gemeentehuis kan opnieuw verkocht worden

Het voormalige gemeentehuis van Wolvertem staat opnieuw te koop. Het immense pand staat sinds 2016 ongebruikt in het centrum van het dorp. Er werd een nieuwe invulling gezocht maar zonder succes.

De voorbije twee jaar zocht de gemeente een concessionaris voor het negentiende-eeuwse pand. De gemeente zou eigenaar blijven, maar de concessiehouder zou de renovatie en inrichting van het verouderde gebouw op zich nemen. Tegelijk moest het gebouw een openbare rol blijven vervullen. Dat draaide op niks uit. Tijdens de gemeenteraad werd door de meerderheid beslist dat een verkoop van het gebouw opnieuw mogelijk wordt.

Het gaat om een verkoop onder voorwaarden. Daarbij legt de gemeente voorwaarden op aan de nieuwe eigenaar over de toekomstige invulling. Een deel van het gebouw moet een openbare functie houden. Een verkoop is niet de enige mogelijkheid, zo benadrukt het bestuur dat vooral een invulling wil voor het gebouw na zoveel jaren leegstand. “Als er een geïnteresseerde voor een erfpacht is, is die zeker nog welkom.”

Bij de oppositie is men niet te spreken over de beslissing. “Ze hebben dit in alle stilte, al stoemelings, op de gemeenteraad zo beslist”, klinkt het bij Samen Anders. “Het oud-gemeentehuis van Wolvertem is de ziel van Wolvertem en speelt een cruciale rol in het plan om Wolvertem te herwaarderen. Dat gebouw nu verkopen zonder visie, zonder plan, is echt geen goed idee.” Volgens PRO zal de mogelijke koper ook eerder aan zijn eigen portemonnee denken dan aan de gemeenschap.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise