Overdekte petanquehal geopend

Petanque is een populaire sport in Gooik en deelgemeenten. Er zijn een drietal clubs, met meer dan 250 actieve leden. Zij kunnen hun favoriete sport vanaf nu goed beschut beoefenen in een nieuwe, overdekte petanquehal, naast het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. “Er zijn al heel wat petanquebanen in openlucht in Strijland, Leerbeek en Oetingen”, aldus Gunther De Wilde, schepen van Sport. “Deze worden heel actief gebruikt. Maar we kregen van alle gebruikers de opmerking dat de regen soms een spelbreker was. Ze droomden er ook van om in de winter een balletje te kunnen werpen, in een petanquehal. Daarom investeerden we, als gezonde en duurzame gemeente, graag in een overdekte petanquehal. De nieuwe hal, die werd gebouwd volgens de nieuwste technieken, telt 6 banen, en ligt naast het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen. Enkele weken geleden hebben we de petanquers de banen alvast laten inwerpen. Zo konden we nog wat zaken aanpassen, zodat de banen nu perfect zijn. Maar de petanquehal kan ook door anderen gehuurd worden. Zo hopen we dat dit een echte ontmoetingsplaats wordt.”

De nieuwe petanquebanen werden door de medewerkers van de dienst Openbare Werken aangelegd. De gemeente zal ook instaan voor het onderhoud.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland