Gooik investeert in laadpalen voor elektrische wagens

De gemeente Gooik stapt -als duurzame gemeente- in het Vlaamse project ‘Paal volgt Wagen’. Via het e-loket Paal volgt Wagen kunnen inwoners een laadpaal aanvragen op maximaal 250 meter van hun woning. Zo wordt het voor inwoners makkelijker om hun wagen te herladen.

Vooral voor bewoners van een rijhuis of appartement is het een ideale oplossing. Ook ondernemingen kunnen langs deze weg een aanvraag indienen. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, zal er na maximaal 6 maanden een laadpaal geplaatst worden. Op een aantal strategische plaatsen zoals aan het gemeentehuis en aan de parkeerstrip ‘t Plosj, staan al laadpalen. Deze worden volgens het gemeentebestuur goed gebruikt. Daarom wordt onderzocht of een uitbreiding op andere plaatsen ook kan. Waar mogelijk, zal de gemeente dan ook een aanvraag indienen.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland