Albanees-Bulgaarse drugsbende opgerold die opereerde vanuit Meise: negen verdachten aangehouden

Politie en parket hebben een drugsbende opgerold die opereerde vanuit Meise. Er werden in totaal 11 verdachten opgepakt (waarvan er uiteindelijk negen werden aangehouden) naast onder meer 12 vuurwapens, 40kg cocaïne, 13kg heroïne en 100.000 euro cash. Ook in Grimbergen werd een huiszoeking uitgevoerd.

“Eind 2021 werd door het parket Halle-Vilvoorde op grond van gedecrypteerde SKY ECC-communicaties een dossier geopend lastens een criminele organisatie die zich bezig hield met internationale drughandel”, legt parketwoordvoerder Gilles Blondeau uit. “Na een doorgedreven onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter te Brussel, slaagde de Federale Gerechtelijke Politie van Halle-Vilvoorde erin om een Albanees-Bulgaarse bende in kaart te brengen die opereerde vanuit Meise. De bende maakte gebruik van voertuigen uitgerust met verborgen ruimtes om drugs komende uit Nederland, na opslag op verschillende locaties in België, te transporteren naar het Verenigd Koninkrijk.”

De onderzoekers zijn er uiteindelijk in geslaagd om met bijstand van verschillende Federale en lokale politiekorpsen twee internationale drugtransporten te intercepteren, in Aalst en in Ieper.

Er werden vervolgens nog 12 huiszoekingen uitgevoerd in Halle-Vilvoorde (Meise, Grimbergen, Diegem en Wezembeek-Oppem), Oost-Vlaanderen (Sint-Niklaas, Evergem en Aalst) en Brussel (Evere, Sint-Gillis, Oudergem, Sint-Pieters-Woluwe en Schaarbeek).

Hierbij werden 11 verdachten (tussen de 24 en 62 jaar oud) opgepakt en werden onder andere 12 vuurwapens, 40 kilogram cocaïne, 13 kilogram heroïne, ongeveer 100.000 euro cash, geldtelmachines en verschillende voertuigen (waaronder enkele trekkers en opleggers en lichte vrachtwagens) in beslag genomen. Negen verdachten werden uiteindelijk aangehouden.

Foto: beeld ter illustratie

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise