Klassen kleuter- en basisscholen De Oester in quarantaine na verschillende coronabesmettingen

Woensdagochtend kwamen de directies van kleuter- en lagerescholen De Oester van Strijland en Oetingen in het gemeentehuis van Gooik samen. De reden? Bij verschillende kinderen werden symptomen van het coronavirus vastgesteld. Hierdoor werden in totaal vier klassen volledig in quarantaine geplaatst.

Het gaat om 2 klassen van de lagere school in Strijland en om een klas van het lager en een kleuterklas uit De Oester in Oetingen. “Intussen kunnen we bevestigen dat verschillende kinderen positief hebben getest”, meldt burgemeester Michel Doomst (CD&V). “We hebben de besmettingen getraceerd en merken op dat het om familiale banden gaat. Het beperkt zich dus slechts tot enkele gevallen waarbij we in die thuissituaties enkele clusters zouden kunnen ontdekken. Veiligheidshalve moeten die vier klassen -een 80-tal kinderen- tien dagen in quarantaine met hun familie.” Het gemeentebestuur van Gooik heeft intussen ook contact opgenomen met het Agentschap Zorg & Gezondheid en die melden hen dat er momenteel nog geen verdere maatregelen getroffen moeten worden. Hieronder zou bijvoorbeeld een volledige testing van de leerlingen kunnen gebeuren of, in het slechtste geval, de sluiting van de school tot gevolg.

De situatie wordt dag op dag verder opgevolgd door het CLB. Door de vastgestelde besmettingen werden ook alle leerkrachten in beide scholen getest, daaruit blijkt dat geen enkele van hen positief is getest op het coronavirus.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland