September is skatemaand in Asse

Skaten is vandaag weer helemaal in bij de jongeren. Daarom wordt september in de gemeente Asse een skatemaand met initiaties, een skatewedstrijd en worden er in september extra mobiele skatetoestellen aan het skatepark voorzien.

Door initiaties te organiseren, wi de gemeente Asse de groeiende groep skate jongeren betrekken bij het gemeentebeleid, we willen ze ook inspraak geven in de verdere uitbouw van deze jonge sport. Ook in Zellik wordt de uitbouw van een nieuw skatepark voorzien. Er staat ook een tijdelijke testopstelling met nieuwe toestellen om uit te proberen waar in de toekomst eventueel nog extra nood aan is.

De skate-initiatie gaat door op woensdag 15 september en wordt gegeven door Stoked Board Academy, in samenwerking met Sport Vlaanderen. Inschrijven is gratis, maar wel verplicht en kan via www.asse.be. De eerste sessie voor tien- tot twaalfjarigen start om 14 uur. Kinderen van twaalf tot veertien jaar kunnen om 15.15 uur van start gaan. Het aantal plaatsen per sessie is beperkt tot 24. Op woensdag 29 september wordt er vervolgens in samenwerking met Raion een skatecontest voor beginners georganiseerd. De wedstrijd gaat door tussen 14 en 17 uur. Vooraf inschrijven is hier niet verplicht.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk