Café Jona maakt zich klaar voor het EK

In café Jona, langs de Winnepenninckxstraat in Leerbeek (Gooik), zijn ze al volledig in de EK-stemming. Zaterdag spelen onze eigenste Rode Duivels hun eerste match tegen Rusland, en daar zijn uitbaters Marc en Carine meer dan klaar voor. Met een volledig versierd café én zichzelf feestelijk uitgedost te hebben, zullen ze zelfs op hun sluitingsdagen de deuren openen wanneer onze Belgen een match spelen.

Met vier tv-schermen en plaats voor 50 mensen binnen kunnen de klanten alle matchen van het EK live volgen vanuit alle hoeken. Natuurlijk ook die van onze eigen Belgen, en daarvoor worden nog enkele extraatjes voor voorzien. “Tijdens deze matchen voorzien we zowel warme als koude hapjes”, vertelt Marc. “Voor de gelegenheid hebben we heel het café in de EK-stemming versierd met vlaggen en heel wat andere zaken. Zo hebben we onze ramen ook uitgedost met prachtige raamschilderingen. Wij zullen tijdens de hele periode ook verkleed de bediening voorzien. We zijn nog steeds een écht volkscafé waardoor we vooral klanten aantrekken uit de directe omgeving. Het is dan ook speciaal voor hen dat we onze vaste klanten eens extra verwennen.” Verder wordt er vlak voor elke wedstrijd van onze Belgen ook een pronostiek gehouden die ter plaatse in te vullen is. De winnaar krijgt nadien de volledige groepspot van die dag.

Elke wedstrijd van het EK wordt live uitgezonden. Valt een wedstrijd van de Rode Duivels op een van hun sluitingsdagen (maandag of dinsdag), dan zal het café uitzonderlijk de deuren openen. Café Jona beschikt ook over een terras met een twintigtal plaatsen, maar daar zal geen scherm voorzien worden door de wisselde weersomstandigheden.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland